0756 118 289 CONTACT
0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Retete cu miere

BISCUITI CU MIERE SI NUCI PENTRU MICUL DEJUN

INGREDIENTE:
220 g faina,100 g unt,110 g zahar,1 ou, esenta de vanilie (optional)
1 praf de sare, miere cu nuca de la Albina Carpatina:https://apicola.ro/delicatese-c…/delicatesa-cu-nuca-350-grame

MODUL DE PREPARARE:
Intr-un bol, punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de miere, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen iar apoi adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Presaram faina peste aluat si pe masa de lucru. Cu un sucitor, intindem aluatul, iar apoi incepem sa decupam cu ce forma dorim. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam biscuitii in tava. Introducem tava in cuptor si o lasam la 170 grade C (sau treapta 2), timp de 10-15 minute, sau pana cand biscuitii se rumenesc usor la suprafata. Verificam des biscuitii ca sa nu se arda. Decoram biscuitii cu miere si nuca. Se pot servi cu lapte cald. Sunt deliciosi!

sursa: Gustos.ro


PRAJITURA CU MIERE - ALBINITA

Foi cu miere de albine fragezite de o crema de lapte iar la mijloc, gem de fructe acrisor.

Ingrediente:

Pentru foi:

600 de grame de faina

180 de grame de miere 

4 linguri de miere

1 lingura de bicarbonat

80 de grame de unt cu 80% grasime

1 ou

cateva linguri de lapte (atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul)

Crema:

1 pahar de lapte (250 ml)

zahar vanilat, sau esenta de vanilie

180 de grame de zahar

1 lingura de miere

80 de grame de gris

200 de grame de unt cu 80% grasime

5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)

zahar praf pentru finisat

Preparare Foi: Untul, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet.

Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand.

Se adauga si restul fainii si oul, se incepe framantarea, adaugand cateva linguri de lapte, pe rand, pana la omogenizarea compozitiei.

Alatul se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri;

Inainte de a se introduce in cuptor, foile se perforeaza cu furculita.

Se gliseaza cele 4 foi, pe rand, cu ajutorul suportului de hartie de copt, intr-o tava incapatoare (37×27 cm.) si se introduc (tot pe rand) in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Foile vor fi gata destul de repede, in momentul in care marginile se rumenesc usor:

Preparare Crema: Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc:

Cand laptele da in clocot, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu;

Compozitia se fierbe pana se ingroasa bine;

Se lasa deoparte sa se raceasca, iar atunci cand a atins temperatura camerei se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul;

Se mixeaza la viteza mare pana se obtine o crema spumoasa;

Asamblare:

Foaia de la baza se acopera cu jumatate din crema;

Se acopera cu a doua foaie, presand usor pe toata suprafata, apoi se unge foaia 2 cu gemul;

Se acopera cu foaia a treia, pe care se pune restul de crema, apoi cu foaia a patra;

Deasupra prajiturii se aseaza o tava mai mare in care ati asezat o greutate si se lasa de pe o zi pe alta intr-un loc racoros.

Nu incercati sa taiati prajitura in aceeasi zi, foile vor fi sfarmicioase, dar a doua zi se vor fragezi minunat.

Inainte de a taia prajitura in dreptunghiuri, patrate, romburi, cum va place, indreptati marginile cu cutitul (marginile sunt la fel de bune la gust, dar nu asa de aspectuoase), apoi pudrati suprafata prajiturii cu zahar pudra.

Apoi o impartiti dupa plac si o savurati cu Pofta Mare!

Timp de pregatire: 01:00 ore

Timp de gatire: 00:40 ore

Timp Total: 01:40 ore

Numar portii: 24 portii

Grad de dificultate: medie