Mierea de castan se remarcă prin aroma intensă, lemnoasă și un pic amăruie. Este o miere de culoare închisă, brun-roscată. Este bogată în vitamine (C, B1, B2, B6 si PP) şi minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier si sodiu). Totodată, are si un conținut mare de antioxidanți, având importante proprietăți antianemice, antibacteriene şi antiinflamatorii.
BENEFICIILE PRODUSULUI
Mierea de castan are multiple beneficii pentru sănătate:
Castanul este un arbore nativ din zonele temperate ale emisferei nordice. In lume există 4 specii de castan. Castanul sălbatic (castanul European) este un arbore din familia Sapindaceae. Este răspândit în sud-estul Europei, în special în centrul și sudul peninsulei Balcanice, precum și în regiuni din vestul și nord-vestul Europei.
Este un arbore impunător prin înălţimea sa de până la 20-30 m. Are rădăcini foarte puternice şi tulpini groase şi mult ramnificate. Florile sunt albe cu pete gălbui, spre maturitate ele devin roșiatice, acestea sunt așezate în vârful ramurilor, grupate în inflorescențe mari. Înflorirea are loc în lunile mai-iunie, înainte de înflorirea salcâmului. Inflorescenţele sunt intens vizitate de albine care găsesc cantităţi mari de nectar şi polen.
INGREDIENTE: 100% miere de castan
ŢARĂ DE ORIGINE: SPANIA
VALORI NUTRIŢIONALE: 100/g: 326 kcal/ 1364kJ, grăsimi 0 g, din care acizi graşi saturaţi 0 g, glucide 81 g, din care zaharuri 81 g, proteine 0.5 g, sare < 0.1g.
A se păstra la loc uscat, ferit de razele soarelui.