Mierea de mană este obținută din pădurile de stejar din Spania şi are o aromă lemnoasă şi o culoare brun închis. Gustul este mult diferit faţă de sortimentele de miere din flori, iar acest lucru se datorează conţinutului crescut de substanţe minerale care acoperă în mare parte gustul dulce dat de nectar.
Mierea de mană este singura miere naturală care nu este produsă de albine din nectarul florilor. Aceasta are origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafaţa frunzelor sau a lăstarilor tineri, dar şi origine animală, cand se interpun insectele mici din familia afidelor. Acestea se hrănesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoarţei, reţin substanţele azotoase şi elimină o excreţie specială (mană), cu mare conţinut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substanţă dulce, inclusiv mană.
Având altă origine, ea este lipsită de uleiuri volatile şi de aroma specifică mierii din flori. Mierea de mană are foarte puţin polen, acesta provenind în special de la plantele anemofile.
BENEFICIILE PRODUSULUI
INGREDIENTE: 100% miere de mană
ŢARĂ DE ORIGINE: Spania
VALORI NUTRIŢIONALE: 100/g: 326 kcal/ 1364kJ, grăsimi 0 g, din care acizi graşi saturaţi 0 g, glucide 81 g, din care zaharuri 81 g, proteine 0.5 g, sare < 0.1g.
A se păstra la loc uscat, ferit de razele soarelui.